HTML

RobbeR tech és magánblogja

kontakt:RobbeR at RobbeR pont hu

Egyéb publikálások: Elte-IK blogja
saját weboldal: RobbeR.hu

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Indafotós képek

Friss topikok

Linkblog

Hardstyleról

2008.07.04. 13:07 RobbeR

Mivel a zene számomra nagyon fontos, és már több éve tartozik a Hardstyle a kedvenc zenei stílusaim közé, írnék róla pár szót ismertetőnek. Van aki egyszerűen azért nem szereti, mert nem ismeri, és mert Magyarországon nincs elterjedve annyira.

A Hardstyle egy viszonylag új stílus, kb. a 2000. év környékén vált ki a Hard Trance-ből, és a nu-style Hardcoreból (egyébként arról, hogy milyen stílusok keveréke, folyamatosan viták folynak, tehát lehet, hogy valakinek más lesz a véleménye erről). Ezek keverékeként indult hódító útjára valahonnan Hollandiából, aholis az első igazi úttörője a stílusnak a Donkey Rollers volt, amely DJ Zany-ból, és The Pitcher-ből állt.(Az együttes egyébként a mai napig is termeli a zenéket). Az elsők között volt az Immeasurebly című számuk, ami egyrészt kurva jó zene, másrészt a szövege is érdekes lehet:

From the creators of the new generation bass
We are the donkey rollers

No one would have believed, in the first years of the millennium
that a few men, even considered the possibility, of creating a harder style, in dance music.
And yet, across the gulf of space, minds immeasurably superior to ours, regarded this scene with envious eyes.
And slowly, and surely, they drew their plans against us.

We are the donkey rollers

Nyilván Ők még nem is gondoltak rá, hogy a későbbiekben a világ legnagyobb party-jait fogják megrendezni a zenéikkel, és a hozzájuk hasonló DJ-kel. The prohet, aki ekkorra már nagy arc volt a Gabber szcénában, észrevette az új stílus sikerét, és Ő is beállt a Hardstyle DJ-k soraiba, és hatalmas sikereket aratott. Közben egyre több fiatal DJ is sikeressé vált zenéjével, mint amilyen Headhunterz, Brennan Heart, Coone, Alpha Twins, és még sokáig sorolhatnám...

Közben a magyar szcéna is mozgolódott, és a stílus magyarországi képviselői (Deeroy a.k.a. Denoiser, Gabriell Miller, Rufy, Gregor X) útjára indították a magyar Hardstyle partysorozatot Sensor Base néven, ami a mai napig is viszonylag rendszeresen megrendezésre kerül a budapesti K2-ben, sőt, neves külföldi DJ-ket is meg szoktak hívni(Legutóbb Thilo és The Scientist volt). A VIVA Electro-ban már volt is interjú Gabriel Millerrel:

 

Jelenleg - Magyarországon kívül- a Hardstyle már nagyon elterjedt, szinte mindenütt van rá kereslet Európában. A Q-dance és az ID&T nem véletlenül rendez partykat Hardstyle, Jumpstyle és Hardcore zenékkel és DJ-kkel (Sensation Black, Qlimax, Q-base, In Qontrol, Qrime Time, X-Qlusive, Defqon 1).

Táncok:

Ez alatt a röpke 7-8 év alatt is kialakult a Hardstyle mellé néhány kooreográfia, ilyen pl. a Jumpstyle:

 

vagy a Melbourne Shuffle:

 

Ez utóbbit én is tanulom (több-kevesebb sikerrel:D), remélem egyszer majd így nyomom én is mint a srácok a videón. (bár ehhez nem ártana pici ritmusérzék meg ilyen apróságok).

Ha valaki kedvet kapott a Hardstyle-hoz, annak tudom javasolni a magyar hardstyle fórumot: http://www.hardstyle.hu/forum, a Sensor Base partykat (aminek időpontjairól a fórumon értesülhet, vagy tőlem), illetve hogy szerezzen be sok hardstyle zenét és hallgassa. Ezt elősegítendő, írok néhány nevet, amiket beírhattok a keresőbe:

DJ Zany, DJ Luna, Lady Dana, The Prophet, Wildstylerz, Headhunterz, Project one, Brennan heart, DJ Pila, Technoboy, Black Identity, A-lusion, Deepack, Blutonium Boy, Noisecontrollers, Southstylerz, The KGB's, Zatox, Bulldozer Project, Julian DJ and Davide Sonar, Star Creatorz, Scot Project, Tatanka, Showtek, Outsiders, Scope DJ, DJ Isaac, D-block, Blademasterz, Estephan, JDX, Scooter

A vastagon szedett előadók az én személyes kevdvenceim, és igen, jól látjátok, a Scooter is Hardstyle zenét játszik. Legalábbis az utóbbi időben. Egyébként a Penge című filmet láttátok már? Bejött a zenéje?:D

4 komment

Címkék: magán hardstyle

-->

A bejegyzés trackback címe:

https://robber.blog.hu/api/trackback/id/tr72553071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czako 2008.07.04. 15:29:55

Van egy pár új zeném. Ha esetleg érdekel írj... :D

RobbeR 2008.07.04. 18:16:13

nekem is van csomó uj hs-em... kell?

nati 2008.07.05. 12:03:57

küldhetne nekem át valaki még ilyen zenéket minél több annnál jobb

Monesz 2008.07.17. 15:28:39

nagyon tetszik, hogy ilyen szépen részletesen leírtál mindent... jómagam és a barátaim is nagyon-nagyon szeretjük ezt a zenét, a Black-et végre élőben is meghallgathattuk.. jövőre talán ottleszünk:) D-Block & S-te-Fan a kedvencem, de a legjobb előadókat soroltad :) további jó zenehallgatást:)
süti beállítások módosítása