HTML

RobbeR tech és magánblogja

kontakt:RobbeR at RobbeR pont hu

Egyéb publikálások: Elte-IK blogja
saját weboldal: RobbeR.hu

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Címkék

Indafotós képek

Friss topikok

Linkblog

Fullos szenya

2009.05.06. 22:30 RobbeR

Mivel főzni kb annyira tudok, mint Stahl Judit csecsemő korában, ezért a pesti kajálás általában a következő 3 dologban merül ki:

  • Anyám által csomagolt homemade kaja, amit egy sörmegivásnyi idő alatt fel lehet melegíteni, majd beletolni az agyalapba
  • Pénzért vehető/rendelhető gyorskaja (gy.k: pizza, sajtburger, etc)
  • Vajas párizsis zsömle

Mivel a muttter-support szeretetcsomag tartalékait hétfőre már felhasználom a biológiai motorom feltankolására, ezért a hét további részében marad a második és a harmadik lehetőség. A válságra való tekintettel viszont sokszor csak a harmadik osztályú tápanyagra van biztosított anyagi fedezet[a kötelező heti/havi kiadások mellett, amelyek a válság ellenére is elengedhetetlenek: bérletek, kolidíj, sör, vodka]...

A vajas párizsis zsömle elkészítését most leírom, hátha sorstárs kollégisták hasznát veszik majd a jövőben.

Vajas párizsis zsömle

Hozzávalók:

  • 1 db vizes zsemle [fellelhetőségek: TESCO, Profi, pékség, stb] - kb 24 HUF
  • Vaj -  kb 250 HUF / tubus, vagy mi a fasz
  • párizsi - kb 300 HUF felső közelítésben / 10 szelet

Megjegyzés: az utóbbi két összetevő az elsővel egy-több kapcsolatot alkot.

Elkészítés:

A zsemle alsó részét 1.7-1.9 cm magasságban leválasztjuk a felső részről egy konyhai vágóeszköz segítségével, majd az alsó részt egyenletesen beterítjük vajjal (ínyenceknek javallott a felső részt is beteríteni, a vajréteg vastagsága megközelítőleg 0.8mm legyen). Amint ezzel kész vagyunk, a zsemle alsó komponens-felületének mértani közepére óvatosan helyezzük rá a párizsit, figyelve az egyenletes kilógásra oldalt (még jobb, ha a párizsi átmérője <= zsemle komponens kapcsolódási pontjának átmérőjénél). A zsemle felső komponensét engedjük rá a készítményre, majd felülnézetből ellenőrizzük az eredményt. Ha hasonlít erre, akkor nem rontottál el semmit:

A felső komponens díszítése természetesen ízlés szerinti. (ne tévesszen meg senkit az átlátszó tányér alá belógó virágos egérpadom, az nem a dekoráció része)

Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

Címkék: kaja magán koli

A bejegyzés trackback címe:

https://robber.blog.hu/api/trackback/id/tr751107165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása